Blog

Efectele operațiilor oftalmologice asupra ochilor uscați

PRK (keratectomia fotorefractivă) și LASIK (keratomileuza in-situ asistată la laser) sunt două dintre cele mai frecvente operații oftalmice la nivelul corneei ce pot duce la apariția ochilor uscați, sau agravarea simptomelor, dacă acestea există înainte de operație.

11.0. Mar. 11.
Cum mediul poate afecta ochii

Simptomele ochilor uscați (iritație, senzație de arsură, senzație de corp străin, durere, vedere în ceață etc.) sunt adesea cauzate sau amplificate de factorii de mediu în aer liber, precum și în spațiile închise.

28.0. Feb. 28.
Inflamarea pleoapelor

Bolile inflamatorii ale suprafeței oculare sunt diversee, dar frecvente. În aceste boli, din cauza inflamației acute sau cronice, filmul lacrimal devine instabil, nu acoperă în mod corespunzător suprafața ochiului și este adesea necorespunzător.

25.0. Feb. 25.
Tratamentul ochilor uscați

Ochiul uscat este o afecțiune oftalmică frecvent întâlnită care poate afecta semnificativ calitatea vieții. Scopul tratamentului este de a îmbunătăți cantitatea și calitatea filmului lacrimal, reducerea inflamației suprafeței ochiului și, prin aceasta, reducerea simptomelor care apar, în funcție de cauză.

14.0. Feb. 14.
Consultul ochilor uscati

În articolele noastre anterioare, am rezumat ce sunt ochii uscați, tipurile prezente și cauzele acestora. În acest articol dorim să abordăm subiectul consultațiilor și testelor care există pentru a analiza ochii uscați. Simptomele subiective nu sunt întotdeauna în concordanță cu starea obiectivă examinată de oftalmolog și invers, dar sunt esențiale pentru inițierea tratamentului adecvat.

05.0. Feb. 05.
Tipuri de ochi uscați

Pe baza prezenței sau absenței simptomelor, sindromul ochiului uscat poate fi determinat de un deficit de lacrimi, fie acestea se evaporă prea repede de pe suprafața ochiului. De asemenea, există și posibilitatea de a apărea și ambele cauze în același timp.

29.0. Jan. 29.

Înscrieți-vă la newsletter și fiți printre primii care află despre promoțiile și noutățile noastre