Categorii
Soluție plată

Blog

Beneficiile lentilelor de contact zilnice sunt semnificative, așa că merită să le achiziționați, chiar dacă le purtați doar în excursii, vacanțe sau festivaluri, pe lângă lentilele pe care le purtați mai mult timp. Folosindu-le, puteți preveni ca o infecție oculară neplăcută și dureroasă să vă strice programul sau vacanța mult așteptată.

Lentilele de contact dure, cunoscute și ca ar GP, RGP sau lentile permeabile la oxigen sunt fabricate dintr-un material rigid care le face mai rezistente la proteine ​​sau depozite.

PRK (keratectomia fotorefractivă) și LASIK (keratomileuza in-situ asistată la laser) sunt două dintre cele mai frecvente operații oftalmice la nivelul corneei ce pot duce la apariția ochilor uscați, sau agravarea simptomelor, dacă acestea există înainte de operație.

Simptomele ochilor uscați (iritație, senzație de arsură, senzație de corp străin, durere, vedere în ceață etc.) sunt adesea cauzate sau amplificate de factorii de mediu în aer liber, precum și în spațiile închise.

Diverse medicamente cu sau fără rețetă pot juca un rol în dezvoltarea ochilor uscați. Există multe mecanisme în spatele acestui lucru, inclusiv modificări ale compoziției sau cantității de lacrimi.

25.02.2020 09:07

Bolile inflamatorii ale suprafeței oculare sunt diversee, dar frecvente. În aceste boli, din cauza inflamației acute sau cronice, filmul lacrimal devine instabil, nu acoperă în mod corespunzător suprafața ochiului și este adesea necorespunzător.

Sindromul ochilor uscați este o afecțiune inconfortabilă, care poate afecta foarte mult calitatea vieții. Sunt cunoscuți mulți factori de risc, inclusiv anumite intervenții chirurgicale oculare.

Cel mai frecvent utilizat chestionar pentru ochi uscați în practica clinică este cel OSDI.

14.02.2020 13:33

Ochiul uscat este o afecțiune oftalmică frecvent întâlnită care poate afecta semnificativ calitatea vieții. Scopul tratamentului este de a îmbunătăți cantitatea și calitatea filmului lacrimal, reducerea inflamației suprafeței ochiului și, prin aceasta, reducerea simptomelor care apar, în funcție de cauză.

05.02.2020 16:27

În articolele noastre anterioare, am rezumat ce sunt ochii uscați, tipurile prezente și cauzele acestora. În acest articol dorim să abordăm subiectul consultațiilor și testelor care există pentru a analiza ochii uscați. Simptomele subiective nu sunt întotdeauna în concordanță cu starea obiectivă examinată de oftalmolog și invers, dar sunt esențiale pentru inițierea tratamentului adecvat.

29.01.2020 13:53

Pe baza prezenței sau absenței simptomelor, sindromul ochiului uscat poate fi determinat de un deficit de lacrimi, fie acestea se evaporă prea repede de pe suprafața ochiului. De asemenea, există și posibilitatea de a apărea și ambele cauze în același timp.

Sindromul ochiului uscat este o afecțiune oftalmică comună care are un impact semnificativ asupra calității vieții, datorită efectului său asupra acuității vizuale și a disconfortului pe care îl crează. Poate afecta persoanele de toate vârstele, compromițând astfel rezultatele intervențiilor chirurgicale corneene, de cataractă sau a operațiilor de chirurgie refractivă.

Greseli de evitat de purtatorii de lentile de contact

Acestea sunt 10 dintre greșelile pe care utilizatorii de lentile de contact le fac, de cele mai multe ori din lipsa de informare. Vezi ce trebuie să eviți dacă porți lentile de contact!

Dacă petreci mult timp la birou, în fața monitorului sau a telefonului și îți simți ochii uscați sau obosiți pe parcursul zilei, o senzație de mâncărime sau nisip în ochi, atunci trebuie să ai grijă ca în spatele acestor simptome să nu se ascundă alte probleme ale ochilor. De cele mai multe ori lacrimile artificiale pot calma simptomele, însă este recomandat control periodic al ochilor.

Produse noi in catalog - Acuvue Oasys 1 Day si Bausch&Lomb Ultra

Catalogul lentilecontact.ro se extinde cu cele mai noi produse de la Johnson&Johnson și Bausch & Lomb. Acum găsești pe site-ul nostru lentilele Acuvue Oasys 1 Day, precum și Bausch & Lomb Ultra.

O nouă boală la nivelul ochilor devine din ce în ce mai frecventă, aceasta fiind cea a ochilor uscați. Aceasta poate afecta doar 5-30% din populație, însă la Lentilecontact.ro o vedem ca un efect secundar al stilului de viață mult mai digital. Ne dorim ca în acest articol să îți prezentăm toate aspectele legate de această problemă care afectează din ce în ce mai multe persoane, precum să menționăm și opțiunile adecvate de prevenire și tratare.

Ochelari protectie calculator

Tu câte ore petreci în fața unui ecran? Dacă lucrezi într-un birou, șansele ca răspunsul tău să fie undeva la 6-8 ore sau chiar mai mult sunt foarte mari. Dispozitivele digitale emit o lumină albastră dăunătoare ochilor, pentru care este recomandat să porți ochelari de protecție pentru calculator. Află mai multe în articolul pregătit de lentilecontact.ro

Lentilele progresive sau multifocale devin necesare la înaintarea în vârstă și la apariția problemelor de vedere.

Picaturi oftalmice sau lacrimi artificiale

Una dintre problemele des întâlnite în prezent este cea a ochilor uscați, pe care nu trebuie să o ignorăm. Fie că stăm prea mult în fața calculatorului, sau în medii cu aer uscat, ochii noștri reacționează prin iritații, senzație se uscăciune sau înroșire.

Ingrijirea lentilelor de contact

Dacă abia ați început să purtați lentile de contact, este foarte important să știți cum să aveți grijă de ele pentru a preveni orice infecții ale ochiului. Pentru a asigura acest lucru, trebuie să urmăriți instrucțiunile specifice pentru tipul de lentile de contact pe care le purtați.

09.04.2018 16:45

Intelegerea retetelor de lentile de contact

Înainte de toate, trebuie să înțelegeți faptul că rețeta pentru ochelari este diferită de cea pentru lentile de contact. Așadar, dacă aveți doar o rețetă pentru ochelari de vedere și doriți să treceți la lentile de contact, trebuie să vizitați un medic specialist pentru a vă face un control și a vă oferi o rețetă.

Lentile de contact vs ochelari de vedere

Din ce în ce mai multe persoane suferă de probleme de vedere, unele mai grave, iar altele mai puțin. Indiferent de gravitate și de parametrii recomandați, există 2 metode de corecție care nu implică niciun fel de operație - ochelarii de vedere sau lentilele de contact.

Informatii generale lentile de contact

Dacă doriți să începeți să purtați lentile de contact, trebuie să înțelegeți diferite tipuri și modele care există. De asemenea, trebuie să vă gândiți cât de mult veți purta lentilele, la ce fel de activități va trebui să luați parte.

Avantajele si dezavantajele lentilelor de contact

Ca orice alt produs, și lentilele de contact prezintă atât avantaje cât și dezavantaje, însă majoritatea persoanelor care poartă lentile de contact sunt foarte mulțumite și nu s-ar mai întoarce la purtarea ochelarilor de vedere.

Cumparati lentile de contact online la lentilecontact.ro

Indiferent dacă folosiți lentile de contact constant sau doar ocazional, poate ați auzit deja pe cineva care cumpără lentile de contact online și v-a recomandat să faceți același lucru deoarece, pe lângă primirea acestora direct la domiciliu, este și mult mai ieftin decât într-un magazin optic. Așadar acum puteți economisi prin comandarea lor online!

3 pasi simpli pentru a pune si scoate lentilele de contact

Folosești lentile de contact pentru prima oară și nu ești sigur care sunt pașii de care trebuie să ții cont? Nu ai niciun motiv să fii îngrijorat, acest proces este foarte ușor, poate fi într-adevăr provocator prima dată, însă după ce te obișnuiești, totul pare mult mai simplu. Lentilecontact.ro a pregătit pentru tine pașii esențiali care trebuie urmați la punerea și la scoaterea lentilelor, indiferent de tipul acestora.

Tot ce trebuie să știi despre presbiobie sau prezbitism

Am pregătit pentru tine tot ce trebuie să știi despre prezbiopie, care sunt simptomele uzuale și cum poate fi corectată pentru a nu avea nicio grijă suplimentară.

Cum sa alegi lentile de contact colorate

Lentilele de contact colorate sunt menite să schimbe aspectul ochilor. Acestea pot fi purtate în fiecare zi, sau cu rol de transformare a aspectului pentru un eveniment special, întrucât acestea există cu diferite culori din care poți alege. Prețul lentilelor de contact colorate este ceva mai ridicat decât al lentilelor cu dioptrii, însă pentru rezultatul final, clienții noștri spun că merită.