Blog
25.02.2022 08:39

5+1 concepții greșite despre utilizarea lentilelor de contact

5+1 concepții greșite despre utilizarea lentilelor de contact

Bine de știut ce zvonuri nu ar trebui să crezi.

Ești un purtător experimentat de lentile de contact? Grozav! Atunci probabil zâmbești la următoarele mituri, dar este posibil să îți spunem ceva nou! Cu toate acestea, dacă tocmai te familiarizezi cu purtarea lentilelor de contact sau iei în considerare programarea pentru o examinare de potrivire, atunci este bine să știi ce zvonuri circulă fie pe internet, fie prin vorbă, la care nu ar trebui să dai crezare.

Lentile de contact

Lentilele de contact sunt dispozitive mici foarte eficiente care ajută mulți oameni să vadă clar în viața de zi cu zi. Indiferent dacă le porți zilnic sau doar în anumite ocazii, ele contribuie mult la confort. Spre deosebire de ochelari, acestea nu se aburesc, nu trebuie să îi cauți mereu și nu îți limitează vederea periferică, ceea ce este important, de exemplu, în timpul condusului.

Lentilele de astăzi sunt fabricate din materiale moderne, folosind tehnici avansate, iar confortul lor nu poate fi comparat cu predecesorii lor. Totuși, există multe concepții greșite despre purtarea lor care merită clarificate. Să vedem cele mai comune!

1. Nu le poți pune în ochi

Introducerea lentilelor de contact

Una dintre cele mai mari temeri de bază ale celor care nu au purtat lentile de contact este că nu le vor putea introduce pentru că nu își pot atinge ochii proprii. Ei bine, de fapt, aceasta este o preocupare naturală pentru că atingerea propriei globi oculare este în afara zonei de confort pentru majoritatea oamenilor. Vestea bună, totuși, este că

  • în primul rând, specialistul te învață cum să introduci și să scoți lentilele în siguranță
  • în al doilea rând, poate fi învățat rapid, astfel că devine curând o sarcină ușoară!

2. Lentila de contact cade din ochi

Lentila de contact NU cade din ochi, cu condiția să:

  • un optometrist sau oftalmolog să determine care lentilă de contact este alegerea ideală pentru tine
  • achiziționezi întotdeauna tipul prescris, cu valorile de curbura adecvate
  • Astfel, lentila se va potrivi perfect pe globul ocular și nu va cădea!

3. Cauzează inflamație

Soluție pentru lentile de contact

Să vorbim puțin despre condițiile igienice corespunzătoare pentru utilizarea lentilelor de contact, astfel încât să poți vedea care sunt regulile care trebuie urmate cu strictețe:

  • Spală-ți întotdeauna mâinile înainte de a introduce sau de a scoate lentila!
  • După spălarea mâinilor, folosește preferabil un prosop fără scame sau un prosop de hârtie pentru uscare!
  • Folosește întotdeauna soluție de calitate pentru lentile de contact!
  • Aveți întotdeauna la îndemână cutia de stocare!
  • Dezinfectează cutia cu apă caldă cel puțin o dată pe săptămână!
  • Nu depășiți timpul recomandat de purtare!
  • Nu curățați lentilele cu apă sau salivă!
  • Dacă mergeți într-un loc unde știți că nu vor fi condiții de igienă adecvate (de exemplu, în timpul festivalurilor), treceți la utilizarea lentilelor de contact cu eliminare zilnică pentru acea perioadă!
  • Credeți-mă, acestea sunt toate lucruri explicite, nu necesită nicio atenție specială pentru a fi urmate, dar dacă nu le uitați, ați făcut mult pentru a evita inflamațiile neplăcute ale ochilor!

4. Lentilele de contact sunt incomode

Confortul lentilelor de contact

Să ne referim la punctul doi cu această concepție greșită: dacă porți lentile de contact prescrise de un profesionist după o examinare amănunțită, atunci lentila de contact nu este doar incomodă, nici măcar nu le simți pe ochi! Mai mult decât atât, lentilele de astăzi sunt realizate cu tehnici atât de moderne, din materiale de înaltă calitate, încât purtarea lor nu a fost niciodată mai confortabilă!

5. Lentila poate "disparea" în ochi

Nu poate: ochii sunt acoperiți de o membrană care se conectează la suprafața interioară a pleoapelor, astfel "închizând" zonele din spatele globului ocular. Deci nici lentila, nici alt obiect nu poate aluneca acolo în spate.

6. Lentila de contact poate cădea din ochi? Poate să dispară în ochi?

Dacă parametrii lentilei de contact sunt determinați individual de un profesionist, atunci aceasta nu poate cădea din ochi. În timpul examinării inițiale, curbura corneei este determinată, iar specialistul optometrist va prescrie o lentilă de contact cu o curbura perfect potrivită acesteia. Deci șansele ca lentila de contact să cadă din ochi fără intervenție externă sunt minime. Lentila de contact nu poate dispărea în ochi sau aluneca în spatele globului ocular din cauza anatomiei. Cu toate acestea, aceasta se poate deplasa din cauza lacrimilor sau a frecării, deci merită să fii atent în timpul purtării.

+1. Lentilele de contact ca un obiect de lux

În prezent, lentilele de contact sunt ușor accesibile, este timpul să scăpăm de prejudecata că doar privilegiații le pot bucura de numeroasele lor beneficii. Cu informațiile corecte, le poți comanda ușor de la magazinul nostru online. Dar întotdeauna amintește-ți un lucru: dacă dorești să treci de la lentilele de contact obișnuite la un alt tip, consultă întotdeauna primul opticianul sau specialistul oftalmolog!