Filtrare
Preț (RON)
32,37 lei - 186,94 lei
Ce căutați?
În stoc?
Marca
Producător
Cantitate
TImp de utilizare după deschidere
Cantitate
Pentru călătorii

Soluție lentile de contact dure

Pentru a obține îngrijirea ideală pentru lentilele dumneavoastră de contact dure este nevoie de cele mai bune soluții pentru lentile de contact permeabile, printre care cele de la Menicon (MeniCare și Progent), Delta și Boston. Păstrarea lentilelor curate cu o soluție multifuncțională, soluție dezinfectantă sau soluție de curățare a lentilelor de contact le poate ajuta să se simtă ca noi în fiecare zi.

24produse
 

Lentilele de contact permeabile la gaz sunt lentile rigide fabricate din materiale plastice durabile care permit oxigenului să treacă prin lentilă. Aceste lentile se mai numesc și lentile GP, lentile rigide permeabile la gaz, lentile RGP și lentile permeabile la oxigen.


Primele tipuri de lentile de contact rigide au fost fabricate din sticlă, urmând ca mai apoi, în 1936, să se descopere și utilizeze un tip de plastic, ca înlocuitor al sticlei, numit polimetilmetacrilat (PMMA). Până în 1971, când au apărut primele tipuri de lentile de contact moi, toate lentilele erau fabricate din acest tip de material. PMMA are proprietăți excelente,cu o rezistență mare la spargeri și zgârieturi și este ușor de lucrat cu acesta. Totuși, minusul acestui material era faptul că era impermeabil la oxigen și în general la diferite gaze, în timp ce ochiul are nevoie de o cantitate semnificativă de oxigen.


Totuși, între timp s-au conceput lentile permeabile la gaz care includ silicon, ceea ce le face să fie mai flexibile decât lentilele dure din PMMA. Siliconul permite oxigenului să treacă prin lentila dură pentru a menține corneea sănătoasă. De fapt, multe din lentilele rigide moderne permit ca mai mult oxigen să poată ajunge la cornee comparativ cu majoritatea lentilelor de contact moi. Spre deosebire de lentilele rigide din PMMA, care trebuiau să fie de dimensiuni mai mici și cu margini depărtate de ochi pentru a permite pătrunderea oxigenului, lentile permeabile la gaz pot avea orice dimensiune și pot fi montate mai aproape de suprafața ochiului fără nicio problemă, oferind cantitatea necesară de oxigen. De asemenea, sunt și mai ușor de fixat astfel încât să fie bine prinse de ochi cât timp se desfășoară activități sportive sau alte tipuri de activități.


Așadar, lentilele RPG oferă o mai bună vizibilitate, durabilitate, rezistență la depuneri, permit ochilor să respire, oferă o vedere cât mai clară pe tot parcursul purtării, sunt ideale pentru activități de toate tipurile, inclusiv sportive, pot încetini progresia miopiei și nu conțin apă. Totuși, orice lentile de contact ați purta, este necesară și o bună îngrijire a acestora.


Pentru a avea grijă de acestea, este necesar ca lentilele dure să aibă propriile soluții de îngrijire specifice. Spre exemplu, puteți păstra lentilele de contact dure proaspete, fără bacterii și fără urme de proteine, cu ajutorul detergenților sau soluțiilor de dezinfectare a lentilelor de contact dure. Acestea mențin ochii sănătoși pe tot parcursul purtării, ferindu-i de infecții, și oferă o purtare confortabilă a lentilelor de contact.


Pe lângă acestea, există și soluții multifuncționale, zilnice sau săptămânale, sau soluții cu rol în curățarea, dezinfectarea sau hidratarea lentilelor de contact dure. Printre cele mai cunoscute branduri amintim Boston, Delta, Menicon cu MeniCare Plus și MeniCare Pure și Menicon Progent. Toate acestea combat uscăciunea ochiului și orice disconfort pe care lentilele îl pot crea.