Categorii
Soluție plată
Blog
09.11.2020 15:09

Ce sunt lentilele de contact dure și cum trebuie îngrijite

Lentilele de contact dure, cunoscute și ca ar GP, RGP sau lentile permeabile la oxigen sunt fabricate dintr-un material rigid care le face mai rezistente la proteine ​​sau depozite.

Ce sunt lentilele de contact dure?

Lentilele de contact dure, cunoscute și ca ar GP, RGP sau lentile permeabile la oxigen sunt fabricate dintr-un material rigid care le face mai rezistente la proteine ​​sau depozite. Acest tip de lentile poate fi purtat pentru o perioadă mai lungă de timp și este de obicei recomandat persoanelor care au astigmatism, au ochi cu o formă neregulată și sunt necesare lentile personalizate.

Care este principala diferență față de lentilele de contact moi?

Diferența principală vine de la numele lentile în sine, deoarece lentilele dure provin dintr-un material mai rigid și sunt de obicei mai groase decât lentilele de contact moi. Lentilele dure nu sunt la fel de umede ca cele moi, deoarece conținutul de apă este mai mic. Un alt lucru care este destul de diferit este procesul de îngrijire, deoarece aceste 2 tipuri de lentile necesită soluții diferite și pași de curățare suplimentari.

Cum să le curățați?

De asemenea, trebuie să vă consultați cu specialistul înainte de a purta lentile de contact dure și să vă asigurați că înțelegeți ce este necesar pentru lentilele pe care le aveți și ce produse sunt recomandate.

Menționăm mai jos pașii principali care ar trebui urmați:

 1. Spălați-vă întotdeauna mâinile cu un săpun fără parfum și clătiți bine. Uscați-le cu un prosop fără scame, astfel încât să evitați să treceți orice alte lucruri pe lentile
 2. Scoateți lentila de pe ochi cu atenție și aplicați câteva picături de soluție de curățare (cum ar fi Menicare sau Boston) și frecați-le ușor.
 3. Clătiți lentila cu aceeași soluție de curățare sau soluție salină, dar niciodată cu apă de la robinet.
 4. Așezați lentila în carcasa specială care a fost curățată și uscată anterior, care este umplută cu soluția de curățare.
 5. În unele cazuri, dacă este recomandat de specialist, o dată pe săptămână lentilele trebuie curățate și cu un detergent enzimatic (cum ar fi Progent) care ajută la îndepărtarea proteinelor de pe lentile.

Alte lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere

 • Curățați întotdeauna carcasa corect și lăsați mereu să se usuce complet, fără a o șterge. Asigurați-vă că o schimbați o dată pe lună sau cu fiecare soluție nouă pe care o deschideți, dar nu mai mult de 3 luni.
 • Nu purtați niciodată lentilele în timp ce înotați, faceți duș sau faceți baie, deoarece apa și aburul pot intra în contact cu lentila.
 • Folosiți numai soluții special concepute pentru lentilele dure.
 • Nu amestecați diferite tipuri de soluții și urmăriți mereu instrucțiunile specialistului.
 • Folosiți întotdeauna suporturi speciale pentru lentilele dure pentru a preveni lipirea lentilelor
 • De asemenea, puteți utiliza ventuze pentru a aplica și scoate lentile. Aceste produse trebuie, de asemenea, curățate temeinic.

La LentileContact.ro găsiți cele mai populare produse pentru curățarea dură a lentilelor de contact și, dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați la office@lentilecontact.ro