Blog
18.01.2019 17:11

Lacrimi artificiale sau picături oftalmice. Când și cum se folosesc

Lacrimi artificiale sau picături oftalmice. Când și cum se folosesc

Lacrimi artificiale sau picături oftalmice. Când și cum se folosesc

Una dintre problemele des întâlnite în prezent este cea a ochilor uscați, pe care nu trebuie să o ignorăm. Fie că stăm prea mult în fața calculatorului, sau în medii cu aer uscat, ochii noștri reacționează prin iritații, senzație se uscăciune sau înroșire.

Sindromul de ochi uscați

Există multe surse de stres pentru ochii noștri care îi pot face să fie uscați și să avem o senzație de disconfort. Una dintre cele mai întâlnite este utilizarea îndelungată a monitoarelor și dispozitivelor digitale, care are ca efect uscarea ochilor întrucât uităm să clipim. Un alt factor ce poate determina această senzație este mediul în care ne petrecem timpul - dacă vorbim de un mediu cu aer uscat, fum, vânt sau temperaturi prea ridicate sau prea scăzute, atunci și șansele de apariție a sindromului de ochi uscați sunt mai mari. De asemenea și înaintarea în vârstă sau o anumită medicație poate determina acest disconfort.

Ce puteți face?

În primul rând este indicat să realizați un control oftalmologic pentru a avea un tratament din partea unei persoane avizate, întrucât pe piață veți găsi o gamă variată de picături de ochi sau lacrimi artificiale care este posibil să nu vi se potrivească, având în vedere ingredientele pe care le au în compoziție.

Pentru ochii uscați sau ochii iritați știm cu toții că este mai ușor să intri în farmacie sau pe site-ul tău preferat și să cumperi primele picături care par să îți rezolve problema. Trebuie să ții totuși cont de câteva aspecte.

Dacă ești purtător de lentile de contact, atunci o să vrei să te uiți după niște picături care se pot aplica și în timpul purtării de lentile de contact, pentru a evita uscarea acestora și a avea o purtare mai confortabilă. Există de asemenea și picături care se pot aplica după purtarea lentilelor de contact, pentru a îți calma ochiul. Aici puteți alege picăturile Systane Ultra, Blink Contacts, Optive sau Refresh.

Dacă suferi doar de sindromul de ochi uscați, atunci te poți uita la lacrimile artificiale, care mențin ochii hidratați și compensează cu eventuala lipsă a lacrimilor naturale. Unul dintre produsele de acest tip pe care îl avem este Blink Intensive Tears.


Cum se folosesc picăturile de ochi?

Este recomandat să citești indicațiile produsului înainte de a-l folosi, însă pentru majoritatea picăturilor de ochi, sfaturile de mai jos te vor ajuta să treci peste eventualele greutăți întâmpinate la aplicarea picăturilor oftalmice:

  • Spălați-vă pe mâini cu săpun și apă;
  • Deschideți sticla și asigurați-vă că picurătorul nu atinge nicio suprafață;
  • Lăsați capul pe spate și trageți pleoapa inferioară în jos
  • Aduceți picurătorul cât de mult puteți aproape de ochi, la fel, fără să atingeți nicio suprafață, sau ochiul
  • Uitați-vă în sus și picurați o singură picătură în ochi, dând apoi drumul la pleoapa inferioară. Dacă aveți dificultăți prin această metodă, puteți să țineți capul pe o parte cu ochii închiși, să puneți o picătură în colțul interior al ochiului, iar apoi să deschideți ușor ochiul, iar picătura ar trebui să cadă direct în ochi;
  • Apăsați cu un deget în colțul interior al ochiului;
  • Ștergeți cu un șervețel orice exces;
  • Dacă trebuie să aplicați mai mult de o picătură, trebuie să așteptați 5 minute între aplicări;
  • Închideți sticla și păstrați respectând instrucțiunile produsului;
  • Spălați-vă pe mâini.

Schimbarea modului de viață ne va schimba și produsele de care avem nevoie pentru a ne îngriji ochii și a ne asigura că nu ne lăsăm afectată vederea. Picăturile oftalmice sau lacrimile artificiale sunt printre aceste produse și trebuie să avem grijă să mergem din timp la un medic specialist dacă simțim o senzație de disconfort sau uscăciune pentru a evita apariția altor probleme.