Bucură-te de vară! Sau de ce să porți lentile de contact zilnice

22.0. Jun. 22.

Beneficiile lentilelor de contact zilnice sunt semnificative, așa că merită să le achiziționați, chiar dacă le purtați doar în excursii, vacanțe sau festivaluri, pe lângă lentilele pe care le purtați mai mult timp. Folosindu-le, puteți preveni ca o infecție oculară neplăcută și dureroasă să vă strice programul sau vacanța mult așteptată.

Avantajele lentilelor de contact față de ochelari sunt bine cunoscute de majoritatea dintre noi, deoarece citim și auzim multe despre ele:

  • Confort
  • Nu alunecă din cauza căldurii
  • Oferă libertate de mișcare
  • Nu limitează câmpul vizual
  • Nu vă obligă să alegeți între ochelari și ochelari de soare

Există diferențe chiar și între diferitele tipuri de lentilele de contact, dar nu toate persoanele sunt conștiente de acestea. În primul rând, acestea se disting prin materialul lor (dur sau moale), prin tipul lor (sferice, asferice, torice, colorate etc.) și prin durata de purtare. Există lentile de contact care pot fi purtate timp de o lună, de una sau două săptămâni sau de unică folosință/zilnice.

Mulți oameni optează pentru lentile de contact cu purtare mai lungă, ceea ce este, în general, o alegere bună, deoarece o cutie poate dura până la câteva luni, în funcție de ambalaj. Cu toate acestea, este de asemenea adevărat că, în timpul verii, lentilele sunt expuse la stresuri pe care nu le întâlnim în restul anului și că lentilele de contact bisăptămânale sau lunare nu ne pot proteja împotriva acestora.

Așa că haideți să ne concentrăm asupra motivelor pentru care este mai practic să purtați lentile de contact zilnice în timpul lunilor calde!

Lentile de contact zilnice

Mai puțin timp, mai multă libertate și mai igienic!

Vara este perioada mersului la plajă, a vacanțelor și a festivalurilor. Pregătirea pentru acestea nu este întotdeauna ușoară pentru un purtător de lentile de contact. În plus față de lentile, aveți nevoie de o soluție de îngrijire, de o cutie de depozitare și de un loc igienic pentru a pune lentilele în fiecare dimineață și seară, care nu sunt mereu accesibile atunci când sunteți pe drum sau când stați la camping.

În aceste situații și în situații similare, purtarea zilnică a lentilelor de contact este recomandată:

  • În primul rând, acestea economisesc timp: nu este nevoie să le curățați și să le îngrijiți în fiecare dimineață și seară. Pur și simplu deschidem lentilele proaspete, le introducem în ochi și le aruncăm seara fără nicio grijă.
  • În al doilea rând, puteți economisi bani și spațiu, atât în portofel, cât și în valiza pregătită pentru vacanță, dacă nu trebuie să cumpărați și să împachetați o sticlă mare de lichid de îngrijire. Știm cu toții că și un centimetru pătrat liber poate face diferența!
  • În al treilea rând, nu trebuie să uităm aspectul igienic: cu o nouă lentilă de contact zilnică în ochi în fiecare dimineață, există mai puțin timp și mai puține posibilități pentru ca murdăria să se acumuleze, precum și pentru ca bacteriile să se colonizeze. Astfel, suprafața mereu proaspătă și netedă a lentilelor nu irită sau usucă ochii și chiar reduce la minimum posibilitatea apariției simptomelor alergice.

Ape periculoase pentru lentilele de contact

Apa din piscine și chiar și apele naturale conțin bacterii și paraziți care pot deteriora lentilele de contact și, în cazuri mai grave, ochii. Iar clorul este probabil una dintre cele mai periculoase substanțe cu care intrăm în contact atunci când mergem la piscină. Din nefericire, nu poate fi îndepărtată complet de pe lentilele de contact, așa că singura soluție sigură este utilizarea lentilelor de contact zilnice, care pot fi apoi aruncate și înlocuite cu altele noi fără probleme.

Lentile de contact de unică folosință, de asemenea pentru uz ocazional

Beneficiile lentilelor de contact zilnice sunt semnificative, așa că merită să le achiziționați, chiar dacă le purtați doar în excursii, vacanțe sau festivaluri, pe lângă lentilele pe care le purtați mai mult timp. Folosindu-le, puteți preveni ca o infecție oculară neplăcută și dureroasă să vă strice programul sau vacanța mult așteptată.

Înainte de a alege lentilele de contact zilnice, este recomandat să consultați un specialist sau un oftalmolog pentru a vă ajuta să decideți care este cea mai bună variantă de lentile de contact zilnice pentru dumneavoastră.

Înscrieți-vă la newsletter și fiți printre primii care află despre promoțiile și noutățile noastre