Categorii
Soluție plată
Schimbă-ți aspectul cu lentilele de contact colorate
15.08.2018 12:25

Schimbă-ți aspectul cu lentilele de contact colorate

Cum sa alegi lentile de contact colorate

Lentilele de contact colorate sunt menite să schimbe aspectul ochilor. Acestea pot fi purtate în fiecare zi, sau cu rol de transformare a aspectului pentru un eveniment special, întrucât acestea există cu diferite culori din care poți alege. Prețul lentilelor de contact colorate este ceva mai ridicat decât al lentilelor cu dioptrii, însă pentru rezultatul final, clienții noștri spun că merită.

Schimbă-ți aspectul cu lentilele de contact colorate

Lentilele de contact colorate sunt menite să schimbe aspectul ochilor. Acestea pot fi purtate în fiecare zi, sau cu rol de transformare a aspectului pentru un eveniment special, întrucât acestea există cu diferite culori din care poți alege. Prețul lentilelor de contact colorate este ceva mai ridicat decât al lentilelor cu dioptrii, însă pentru rezultatul final, clienții noștri spun că merită.

Tipuri de lentile colorate

Lentilele de contact colorate pot fi clasificate în 3 categorii principale

 1. Lentile cu sau fără dioptrii;
 2. În funcție de intensitatea culorii, acestea pot fi opace sau translucide;
 3. În funcție de frecvența de înlocuire, acestea pot fi zilnice sau lunare.

 

Clasificarea în funcție de dioptrii

Lentilele colorate cu dioptrii: Acestea pot fi folosită pentru corecția vederii, fie că este vorba de miopie, hipermetropie sau de astigmatism și în același timp schimbarea ușoară sau completă a culorii ochiului.

 

Lentile colorate fără dioptrii: Acestea au rol pur cosmetic și sunt făcute pentru cei care nu au nevoie de nicio corecție a vederii, așadar puterea lor (sau dioptria) este 0.00.

 

Clasificarea în funcție de intensitatea culorii

În funcție de motivele pentru care alegi purtarea de lentile de contact colorate, trebuie să ții cont de cele 2 tipuri diferite care există, astfel încât să se potrivească nevoilor tale:

 

 • Lentile colorate opace - acestea pot schimba complet culoarea ochilor indiferent de culoarea naturală a ochiului. Acestea sunt potrivite chiar și pentru ochii închiși la culoare. Acestea pot avea culori variate precum căprui, verde, albastru, gri, precum și efecte speciale, potrivite pentru o petrecere tematică sau un costum de Halloween, cum ar fi lentile vampir, anime sau ochi de pisică.
 • Lentile care scot în evidență culoarea naturală a ochiului - acestea doar fac culoarea naturală a ochiului să iasă în evidență, culoarea de pe lentilă fiind translucidă. Aceste lentile colorate sunt potrivite pentru persoanele cu ochi de culoare mai deschisă.

 

Clasificare în funcție de frecvența de înlocuire

 

Lentile colorate zilnice: Acestea se pot purta pe tot parcursul zilei și trebuie aruncate la înlăturarea acestora la finalul zilei. Acestea sunt cele mai ușor de folosit, întrucât nu necesită niciun fel de îngrijire. Dacă vrei să porți lentile de contact colorate la un eveniment sau o ocazie specială, acestea sunt potrivite pentru tine, cum ar fi FreshLook One Day.

 

Lentile de contact lunare/cu înlocuire la 2 săptămâni: Acestea pot fi purtate pentru o lună/2 săptămâni și este necesară îngrijirea lor pentru a asigura sănătatea ochilor. Este important să respectați perioada recomandată de purtare a acestor lentile pentru a evita apariția unei iritații. Vei avea atunci nevoie de o soluție de curățare și un suport special de păstrare a lentilelor.

Alegerea culorii potrivite pentru tine

Alegerea culorii potrivite pentru ochii tăi depinde de mai mulți factori, cum ar fi culoarea părului sau a pielii, precum și care este aspectul pe care ți-l dorești. Poți încerca studioul virtual pregătit de cei de la Air Optix pentru a îți face o idee de cum ai arăta cu diverse lentile de contact colorate. Air Optix Colors Studio

 

În funcție de culoarea naturală a ochiului

Lentile colorate pentru ochi deschiși la culoare: Dacă ochii tăi sunt de o culoare deschisă și ai vrea să aibă o culoare ceva mai intensă, atunci poți opta pentru FreshLook Dimensions care sunt special create pentru ochii mai deschiși, sau FreshLook ColorBlends ce vor face culoarea naturală să iasă în evidență.

 

Poți bineînțeles să experimentezi cu diferite lentile colorate care sunt potrivite tenului tău, dar care nu îți vor schimba complet culoarea ochilor. De exemplu, lentilele de contact verzi sau gri opace ar putea să ofere doar un efect subtil dacă culoare naturală este albastru deschis.

 

Lentile colorate pentru ochi închiși la culoare: Pentru ochi de culoare mai închisă, lentilele translucide ar putea să scoată în evidență și mai tare culoarea naturală. De asemenea, poți alege să porți lentile opace cu nuanțe mai deschise de la FreshLook Colors sau Air Optix Colors, care vin în diferite nuanțe.

 

Dacă ai un ten mai închis sau măsliniu, alegerea unei nuanțe prea deschise a lentilelor poate crea un efect impresionant.

 

În funcție de culoarea părului

Culoarea părului  poate fi un factor ce influențează alegerea culorii lentilelor, precum și culoarea sprâncenelor.

 

Lentile colorate pentru păr șaten sau brunet: Culorile recomandate sunt căprui, verde, dar bineînțeles nuanța acestora poate varia și în funcție de nuanțele părului tău. Așadar, pentru un păr șaten deschis nu sunt recomandate culorile deschise ci poți încerca lentilele căprui.

 

Lentile colorate pentru părul roșcat: Poți încerca lentilele verzi, căprui, mari sau gri

 

Lentile colorate pentru părul blond sau șaten deschis: Culorile recomandate sunt verde sau albastru, însă poți încerca și gri deschis sau căprui.

 

În funcție de tonul tenului

Dacă nu știi ce ton are pielea ta, poți verifica culoarea venelor de pe antebraț. Dacă culoarea acestora este albastră, atunci tonul pielii este rece, iar dacă venele au o culoare verde, atunci tonul pielii este cald.

 

Lentile colorate pentru tonuri reci: Poți încerca lentilele căprui, maro sau verzi, acestea potrivindu-se cel mai bine.

 

Lentile colorate pentru tonuri calde: Poți încerca lentilele albastre, violet sau gri întrucât sunt complementare tonurilor calde.

Avantaje și dezavantaje ale lentilelor de contact colorate

 

Avantaje

 • Îți transformă aspectul și culoarea ochilor așa cum îți dorești.
 • Poți alege dintre diferite culori disponibile.
 • Îți poți schimba culoarea ochilor chiar în fiecare zi dacă optezi pentru lentilele zilnice.

 

Dezavantaje

 • Dacă culoarea este prea puternică, îți poate oferi un aspect nenatural, iar dacă nu este destul de puternică e posibil să nu facă o diferență foarte mare.
 • La fel ca și în cazul tuturor lentilelor de contact lunare, trebuie să ai grijă de ele și e posibil să apară infecții dacă nu sunt îngrijite în mod corespunzător.
 • Dureaza o perioadă până ochiul se acomodează cu lentila.

 

De ce trebuie să ții cont înainte de a achiziționa lentile de contact colorate

Înainte de a începe să porți lentile de contact colorate, este important să știi câteva detalii despre acestea.

 

Lentilele de contact colorate vin cu parametri diferiți care se potrivesc pe majoritatea ochilor, însă este posibil ca dacă acestea nu se potrivesc să se observe o diferență de culoarea și lentila să nu stea fixă, mai ales în cazul lentilelor opace.

 

Purtarea lentilelor colorate este sigură atât timp cât îngrijirea acestora este una propice. Este totuși recomandată o vizită la medicul specialist înainte de cumpărarea acestora pentru a te asigura că se vor potrivi ochilor tăi.

 

Cu toate informațiile pregătite de noi, ar trebui să îți fie mult mai ușor să te decizi dacă vrei să porți lentile colorate sau nu și ce culoare să alegi.

 

Poți cumpăra lentile de contact colorate atât cu și fără dioptrii pe Lentilecontact.ro