Categorii
Soluție plată
Blog
23.07.2019 14:02

10 greșeli pe care să le eviți când porți lentile de contact

Greseli de evitat de purtatorii de lentile de contact

Acestea sunt 10 dintre greșelile pe care utilizatorii de lentile de contact le fac, de cele mai multe ori din lipsa de informare. Vezi ce trebuie să eviți dacă porți lentile de contact!

Care sunt cele mai des întâlnite greșeli întâlnite în rândul purtătorilor de lentile de contact care achiziționează online?

Purtare prelungită

Este important să înlocuiți lentilele de contact la intervalele recomandate (2 săptămâni, lunar). Dacă nu faceți acest lucru, puteți provoca probleme grave, primul semn pe care îl puteți resimți fiind o senzație de corp străin și de discomfort. Mulți oameni își poartă lentilele deoarece nu își amintesc ziua planificată de înlocuire sau nu au comandat la timp, de aceea vă recomandăm să vă comandați lentilele la timp.

Utilizarea prelungită a dispozitivelor digitale

De cele mai multe ori, persoanele care fac cumpărături online, petrec foarte mult timp în fața ecranelor și a telefoanelor, iar lumina emisă de acestea poate obosi ochii. La finalul zilei, se poate resimți durere de cap, usturime sau mâncărime la nivelul ochilor, sau chiar vedere în ceață. Pentru a evita toate aceste simptome, recomandăm să folosiți și ochelari de protecție pentru calculator cu filtru pentru lumina albastră, precum să și hidratați ochii suplimentar, folosind lacrimi artificiale. Atunci când purtați lentile de contact, ochii au tendința de a se usca mai repede și pe lângă ochelari sau picături de ochi, este de asemenea recomandat să luați pauze dese în care să va uitați la o distanță de cel puțin 20 de metri, să nu uitați să clipiți mai des și să aveți acces la cât mai multă lumină naturală.

Alegerea produselor în funcție de prețul acestora și optând pentru variantele mai ieftine

În prezent există o gamă destul de variată de lentile de contact și este foarte ușor să comparăm prețurile în mediul online. Multe persoane optează pentru produsul cel mai ieftin, acesta nefiind de fiecare dată potrivit pentru nevoile ochilor. Unele lentile cu preț mai scăzut pot fi purtate doar timp de 6-8 ore pe zi și nu pe tot parcursul acesteia. De asemenea, procentajul de apă pe care lentilele le au ar trebui să fie un factor de decizie mai important decât prețul. Cel mai important este să vă uitați la raportul preț-valoare și de ce aveți nevoie în funcție de sensibilitatea ochilor.

Achiziționarea lentilelor fără o rețetă validă

Multe persoane pierd rețeta, sau nu merg destul de des la un control și achiziționează lentilele de contact în funcție de ultima comandă, însă, în timp, nevoile se pot schimba. Este recomandat să realizați un control în fiecare an și de a cere o rețetă specială de lentile de contact pe baza căreia să comandați mai apoi lentilele de contact de care aveți nevoie.

Ochii uscați

Persoanele care suferă de sindromul de ochi uscați și poartă lentile de contact trebuie să aibă grijă de ce produse aleg și de cum au grijă de acestea, întrucât ochii sunt mai sensibili și se pot usca și mai ușor în momentul purtării de lentile. Este recomandat să alegeți un produs potrivit pentru ochii uscați, cu grad ridicat de apă și să folosiți lacrimi artificiale ce pot fi folosite cu lentile de contact.

O dată cu vârsta trebuie adaptate și produsele folosite

Odată cu înaintarea în vârstă trebuie mers la control pentru a se observa dacă nevoile ochilor se schimbă - puteți trece de la lentile sferice la lentile multifocale, ochii sunt mai uscați și veți avea nevoie de produse suplimentare de hidratare.

Mediul în care suntem se schimbă constant

Un factor important pentru ochii noștri este mediul în care ne petrecem majoritatea timpului. Ochii tind să se usuce mai ușor atunci când purtați lentile de contact și sunteți într-un mediu cu aer condiționat, sau încâlzire, ce pot usca aerul foarte mult. Praful poate fi de asemenea un factor de discomfort la purtarea de lentile de contact și trebuie avut mare grijă la cum se face curățarea lentilelor.

Îngrijirea și igiena ochilor

O igienă necorespunzătoare a ochilor poate duce la diverse probleme, cum ar fi alergii sau inflamații, simptome similare cu ochii uscați. Aceștia trebuie să fie curățați zilnic, să vă asigurați la punerea lentilelor în ochi că nu se află nicio particulă pe ochi și să folosiți lacrimi artificiale în cazul în care simțiți corpuri străine în ochi. De asemenea, supraepuizarea ochilor poate duce la vedere în ceață care nu trebuie corectată cu ochelari de vedere sau lentile de contact, ci pur și simplu prin relaxare, lumină naturală sau măști calde/reci.

Parametri ai lentilelor nepotriviți

În mod surprinzător, există persoane care introduc informații greșite la comandarea lentilelor și o diferență foarte mică poate să nu afecteze vederea prea mult, însă vă poate da dureri de cap și senzații de discomfort pe parcursul zilei. Prin urmare, vă recomandăm să acordați atenție sau să solicitați ajutor atunci când comnadați prima oară și să folosiți mereu rețetă special pentru lentile de contact, care să nu fie mai veche de un an.

Instrucțiuni de utilizare

Vă recomandăm să citiți mereu cu atenție manualele produselor și să respectați instrucțiunile de folosire. De exemplu, în cazul lichidelor, este important să se respecte timpul necesar de curățare (înmuiere) și să se utilizeze cu precauție soluțiile cu peroxid.