Lacrimi artificiale spray

 


Lacrimi artificiale spray

Există diverse tipuri de picături de ochi, în funcție de simptomele prezentate - ochi uscați, ochi roșii, conjunctivită, alergii sau mâncărimi. Dacă prezentați unul dintre simptomele de mai sus, ar trebui să consultați mai întâi un doctor specialist.

Una dintre formele sub care există picăturile de ochi pentru ochi uscați este spray-ul. Spray-urile pentru ochi uscați sunt mai ușor de adminstrat întrucât se aplică de la 5-10cm direct pe ochi, cu aceștia închiși sau deschiși în funcție de produs.

Motivul pentru care lacrimile artificiale spray nu sunt recomandate de către toți specialiștii este din cauza faptului ca la aplicare, împreună cu substanța oftalmică pot intra în ochi și alte bacterii sau praf de pe gene sau pleoape. Va recomandăm să vă consultați cu medicul specialist legat de alegerea unui spray pentru ochi uscați sau a picăturilor cu aplicare tradițională.

Principalul motiv pentru care clienții noștri au achiziționat lacrimi artificiale spray a fost senzația de ochi uscați. Aceasta este cauzată de obicei de:

  • vârsta de peste 40 de ani - ochii nu se mai hidratează în mod optim;
  • lucrul în fața calculatorului, atunci când utilizatorii uită să clipească, iar ochii se usucă mult mai ușor;
  • vremea uscată, medii cu aer condiționat sau briza mării.

Există de asemenea mai multe tipuri de picături de ochi:

  • Picături de ochi fără rețetă sau lacrimi artificiale - potrivite pentru ochi uscați, roșeața ochilor, pentru alergii, sau pentru purtătorii de lentile de contact. Toate picăturile pe care le găsiți la noi sunt fără rețetă.
  • Picături de ochi cu rețetă - pentru conjunctivită sau alte infecții.

Mai jos puteți găsi sfaturi generale de aplicare a spray-ului pentru ochi uscați. Vă recomandăm de asemenea să citiți ambalajul și prospectul produsului ales de dumneavoastră înainte de îl folosi.

 1. Nu folosiți cu ochii deschiși decât dacă este menționat în prospect.
 2. Închideți pleoapele și folosiți de la o distanță de aproximativ 10cm de ochi.
 3. Nu este recomandat să folosiți sprayul în timpul purtării de machiaj care nu este rezistent la apă.