Blog

Tipuri de ochi uscați

Pe baza prezenței sau absenței simptomelor, sindromul ochiului uscat poate fi determinat de un deficit de lacrimi, fie acestea se evaporă prea repede de pe suprafața ochiului. De asemenea, există și posibilitatea de a apărea și ambele cauze în același timp.

29.0. Jan. 29.
Cauze ale sindromului de ochi uscat

Sindromul ochiului uscat este o afecțiune oftalmică comună care are un impact semnificativ asupra calității vieții, datorită efectului său asupra acuității vizuale și a disconfortului pe care îl crează. Poate afecta persoanele de toate vârstele, compromițând astfel rezultatele intervențiilor chirurgicale corneene, de cataractă sau a operațiilor de chirurgie refractivă.

28.0. Jan. 28.
Cum să eviți ochii uscați la birou

Dacă petreci mult timp la birou, în fața monitorului sau a telefonului și îți simți ochii uscați sau obosiți pe parcursul zilei, o senzație de mâncărime sau nisip în ochi, atunci trebuie să ai grijă ca în spatele acestor simptome să nu se ascundă alte probleme ale ochilor. De cele mai multe ori lacrimile artificiale pot calma simptomele, însă este recomandat control periodic al ochilor.

18.0. Jun. 18.
Ochi roșii sau uscați: Simptome și cum ajută lacrimile artificale

O nouă boală la nivelul ochilor devine din ce în ce mai frecventă, aceasta fiind cea a ochilor uscați. Aceasta poate afecta doar 5-30% din populație, însă la Lentilecontact.ro o vedem ca un efect secundar al stilului de viață mult mai digital. Ne dorim ca în acest articol să îți prezentăm toate aspectele legate de această problemă care afectează din ce în ce mai multe persoane, precum să menționăm și opțiunile adecvate de prevenire și tratare.

 

22.0. Mai 22.
Ochelari de protecție pentru calculator și lumina albastra

Ochelari protectie calculator

Tu câte ore petreci în fața unui ecran? Dacă lucrezi într-un birou, șansele ca răspunsul tău să fie undeva la 6-8 ore sau chiar mai mult sunt foarte mari. Dispozitivele digitale emit o lumină albastră dăunătoare ochilor, pentru care este recomandat să porți ochelari de protecție pentru calculator. Află mai multe în articolul pregătit de lentilecontact.ro

25.0. Feb. 25.
Lacrimi artificiale sau picături oftalmice. Când și cum se folosesc

Picaturi oftalmice sau lacrimi artificiale

Una dintre problemele des întâlnite în prezent este cea a ochilor uscați, pe care nu trebuie să o ignorăm. Fie că stăm prea mult în fața calculatorului, sau în medii cu aer uscat, ochii noștri reacționează prin iritații, senzație se uscăciune sau înroșire.

18.0. Jan. 18.
Schimbă-ți aspectul cu lentilele de contact colorate

Cum sa alegi lentile de contact colorate

Lentilele de contact colorate sunt menite să schimbe aspectul ochilor. Acestea pot fi purtate în fiecare zi, sau cu rol de transformare a aspectului pentru un eveniment special, întrucât acestea există cu diferite culori din care poți alege. Prețul lentilelor de contact colorate este ceva mai ridicat decât al lentilelor cu dioptrii, însă pentru rezultatul final, clienții noștri spun că merită.

15.0. Aug. 15.

Înscrieți-vă la newsletter și fiți printre primii care află despre promoțiile și noutățile noastre